OPPSUMMERING AV SØLVHUNDPRØVEN 26-28 SEPTEMBER

Geir AakvikInformasjon

Sølvhundprøven ble nå arrangert for 91 gang, med Kongsvold Fjellstue som hovedkvarter. Vi hadde ikke de store forhåpninger om å få ”mange” påmeldte til prøven, da det har vært en tendens til nedgang når det gjelder påmeldinger til jaktprøver over hele Norge.

Men til vår store glede, så fikk vi stor påmelding. 167 påmeldte i Vk kval, og til sammen 200 i kvalitet.

Med andre ord, Sølvhundprøven er høstens største, etter NM Høyfjell. Mange var nok værsyke etter å ha sett værvarslet for 1 dag (ruskete vær, med kraftig vind og nedbør), for vi fikk bare 129 startende på vk kval på fredag. Mange trekninger kom i løpet av noen få timer sent torsdagskveld.

Men vi fikk sent ut 8 parti og 2 kvalitet på fredag. Noen fikk også premie, her kan nevnes Svein Sellie som stilte med 2 hunder i Vk, fikk premie på begge 2. 1 vk m/ck kval på es R Tutta og 2 vk kval på P Skoglykkas Tyra (eier er Rolf Inge Eidsvåg). Petter Aas fikk 1 uk på sin is Vestviddas Dft Skrætsj. Det ble utdelt totalt 6 premier på fredag, 5 i vk og 1 i kvalitet.

 

Lørdag hadde det kommet et lite melisdryss på Knudshø og Nystugguhø i løpet av natten. Om det var dårlig vær på fredag, så var det enda verre nå. Kulling og nedbør gjorde dagen sur for både hunder, førere og dommere. 3 semifinale og 5 kvalitetsparti ble sendt til fjells.

Her kan det nevnes at Vigdis Nymark fikk 1 uk på sin is Valaskjalv’s Askur, Sasiwimon Holthe fikk 1 uk på sin es Tågålias B-Joker Rya, Eigil Bjørvik fikk på sin første start 1 uk på sin gs Åmosens Dylan Af 5 maj 07, og at fjorårsvinneren av Sølvhunden, es Epleskogen’s Adam fikk 1 vk m/ck semi. Totalt på lørdag ble det utdelt 10 premier,  3 i vk og 7 i kvalitet.

 

Søndag var det et langt mye bedre vær, sol og bare ”litt” vind. Sølvhundfinalen skulle gå på Knudshø Syd, dømmes av John Berge og Øyvind Holm. Skyttere var Roy A Skaret og Heine Berg. Her var det ikke så mye fugl denne dagen, noen klarte dem, andre ikke, og noen røk på apporten. Vinner av Sølvhundfinalen og den eneste med godkjent f.arb, ble Is Kvernsjøberget’s Jippi Quattro med eier/fører Morten Charles Jensen. 1 vk finale.

 

I kvalitet så ble det sendt ut 5 parti. Det ble utdelt 12 premier. Her kan det nevnes at P Skoglykka’s Nova, med fører Morten Rosanoff og eier Rolf Inge Eidsvåg,  fikk 1 uk etter 3 f.arb m/reis. US Speedy med fører Andreas Storgjerde og eier Elin Wittusen, fikk 1 uk etter 2 f.arb med reis.

Det ble ikke utdelt 1 ak i løpet av prøven.

 

Sølvhundvinner: Irsksetter, Kvernsjøberget’s Jippi Quattro

Beste Unghund: Pointer, Skoglykka’s Nova

Beste Ak hund  : Irsksetter, Heggelifjellets Lucky Lady.

 

 

Vi vil takke alle deltakere for deltakelsen, dommerne for positiv og god dømming, sponsorene for deres bidrag og Kongsvold Fjellstue for overnatting og meget god bevertning. Tusen takk alle sammen.

Gratulerer til alle premierte.

 

NFK sin prøveledelse takker for i år, og ønsker dere alle velkommen tilbake i 2015.

Torbjørn, Marthe, Marte, Kjersti, Morten, Nina og Rolf