Vinterprøven 2016

Geir AakvikInformasjon, Jaktprøve

Nordenfjeldske Fuglehundklubs vinterprøve i 2016 er nå vel overstått.

Fredag var ikke værgudene helt på lag med oss. Forholdene var tøffe, med snøbyger og til dels sterk vind. Lørdag og søndag bedret været seg adskillig, og uttellingen for hundene ble desto bedre. Det ble delt ut et anselig antall premier, og spesielt gledelig var det at mange UK-hunder lyktes fullt ut.

Verdig vinner av VK ble ES Rakbjørglia’s Dell’a Rosa til Lise Garberg. Rosa fikk 1.VK i kvalifiseringen, hun vant finalen suverent og oppnådde der 1.VK finale / CACIT. Rosa ble med dette NSJCH – gratulerer med store prestasjoner.

Beste AK-hund ble KV Haugtun’s Hfe Nico til Øystein Eriksen. Nico ble tildelt 1.AK på lørdag, og var eneste AK-hund som lyktes med å oppnå øverste premie denne helgen. Nico vinner dermed Nappes Minnepremie.

I UK ble det knivskarp konkurranse i kåringen om beste hund. Flere hunder fikk premie på alle sine starter, og tre hunder presterte å oppnå øverste premie på sine to starter. ES Klevmarka’s Storm til Martine Hovland og Øystein Wiggen trakk til slutt det lengste strået. Storm oppnådde 2×1.UK med gnistrende kritikker begge dager. Storm får da et napp i NFKs Sølvhundfat.

Jeg vil gjerne takke deltagere, dommere, dommerkandidater, grunneiere og arrangører for deres bidrag til at dette ble en hyggelig prøve for alle involverte. En spesiell honnør til jaktprøveutvalget i NFK ved Heidi Melø, Evy Sæther, Morten Rosanoff, Birger Stene, Hege Mandal og Heidi Larssen – disse har lagt ned mange timers arbeid for at vi andre skal få anledning til å vinne premier på hundene våre. Jeg vil også rette en takk til Storli Gård og Wenche Storli for at klubben får anledning til å arrangere jaktprøve i Storlidalen. Dette er et fantastisk sted å avholde jaktprøve – ikke bare er rypebestanden meget god, men også øvrige fasiliteter er av beste merke.

Vel møtt til neste år!

 

Morten Risstad

Leder NFK

 

Bilder fra Vinterprøven 2016:

[fbalbum url=https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1002647293152407.1073741846.344920438925099&type=3]